Datum shody nebo konec přechodného období – co potřebujete vědět 

Datum shody nebo konec přechodného období – co potřebujete vědět 

Datum shody nebo konec přechodného období – co potřebujete vědět 

Datum 1. ledna 2024 pro oznámení na toxikologická centra nepředstavuje okamžitou mez. Spíše nařizuje, že počínaje tímto datem musí všechna nová oznámení pro směsi určené výhradně pro průmyslové použití (kromě spotřebitelského a profesionálního použití) splňovat harmonizovaný formát podrobně popsaný v příloze VIII nařízení CLP. To také zahrnuje kód UFI na štítku. 

Agentura ECHA společnostem připomíná, aby posoudily svůj stav oznámení a zkontrolovaly lhůty pro získání informací v požadovaném harmonizovaném formátu. 

Tato zpráva je zvláště důležitá pro ty společnosti, které mají stávající oznámení podaná podle vnitrostátních požadavků. V takových případech je možné využít přechodné období, které končí 1. ledna 2025. Pokud však během tohoto období dojde ke změnám v přípravku nebo směsi, je třeba informace předložit v novém formátu, který je možný prostřednictvím podání ECHA portál. 

Společnosti, které těží z přechodného období, již mohou začít plánovat, jak a kdy aktualizovat svá oznámení a spravovat své plány přeznačení. 

Chcete-li získat další podrobnosti, podívejte se na webový seminář agentury ECHA na toto téma nebo se obraťte na svého státního příslušníka nebo na kontaktní místo agentury ECHA.